perjantai 22. maaliskuuta 2013

Macadamiabrowniet mokkasuklaakuorrutteella

Kävimme keskiviikkona hakemassa meille uuden perheenjäsenen! Meille saapui Kennel Pyymäestä maailman herttaisin ja suloisin koiranpentu "Eppu". Eppu on veikeä ja valpas sileäkarvainen noutaja.





Eilen ensimmäisen päivän tutustumisen ja hulinoiden jälkeen päätin illalla vielä leipoa meille uuden perheenjäsenen kunniaksi. Tämäkin leivonnainen on taas kyhätty kasaan jo kaapissa olleista tarvikkeista.


Macadamiabrowniet mokkasuklaakuorrutteella

  

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokokidesokeria
1,5 dl valkoista sokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta siivilöitynä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl vettä
2,5 dl rypsiöljyä (auringonkukkaöljyä)
50-80 g macadamiapähkinöitä
  

Kuorrutus:

5 rkl leivontamargariinia
n. 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 4 dl tomusokeria
4 - 5 rkl keitettyä kahvia


  1. Sekoita kuivat aineet yhteen.
  2. Lisää joukkoon vesi ja rypsiöljy.
  3. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  4. Rouhi pähkinät sopiviksi ja lisää ne taikinaan.
  5. Levitä taikina vuoan (n. 30 x 25 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
  6. Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
  7. Valmista kuorrute.
  8. Sulata rasva.
  9. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja kahvi.
  10. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle browniepohjalle.
  11. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinä- tai suklaarouheella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti