Eilen ensimmäisen päivän tutustumisen ja hulinoiden jälkeen päätin illalla vielä leipoa meille uuden perheenjäsenen kunniaksi. Tämäkin leivonnainen on taas kyhätty kasaan jo kaapissa olleista tarvikkeista.
Macadamiabrowniet mokkasuklaakuorrutteella
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokokidesokeria
1,5 dl valkoista sokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
siivilöitynä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl vettä
2,5 dl rypsiöljyä (auringonkukkaöljyä)
50-80 g macadamiapähkinöitä
Kuorrutus:
5 rkl leivontamargariinia
n. 3 rkl tummaa
kaakaojauhetta
n. 4 dl tomusokeria
4 - 5 rkl keitettyä kahvia
- Sekoita kuivat aineet yhteen.
- Lisää joukkoon vesi ja rypsiöljy.
- Vatkaa taikina tasaiseksi.
- Rouhi pähkinät sopiviksi ja lisää ne taikinaan.
- Levitä taikina vuoan (n. 30 x 25 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
- Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
- Valmista kuorrute.
- Sulata rasva.
- Lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja kahvi.
- Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle browniepohjalle.
- Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinä- tai suklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti