torstai 9. toukokuuta 2013

Voimaa päivään punajuuresta

Tämän viikon sosekeiton pääraaka-aineena toimii punajuuri. Tavallisesti punajuuri mielletään syksyn kausituotteeksi, mutta kyllä se näin keväisinkin menee. Punajuuren kaveriksi kattilaan lisäsin muun muassa myös sipulia ja valkosipulia sekä kookosmaitoa. Proteiinin lähteeksi keiton päälle voi murustaa esim. kylmäsavutofua. Namskis.




Punajuuri-kookossosekeitto

(2-4 hengelle riippuen nälästä)

5 punajuurta (n. 400g)
n. 2 rkl öljyä
yksi sipuli
yksi valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
1 tlk (4dl) kookosmaitoa
saman verran vettä


  1. Kuori ja paloittele punajuuret kuutioiksi.
  2. Lohko myös sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuullota punajuuret ja sipulit kattilassa öljyn kanssa. 
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunamehulla ja sokerilla.
  5. Lisää kookosmaito ja vesi. 
  6. Anna keiton kiehua, kunnes punajuuret ovat kypsiä (n. 20-30 min). 
  7. Soseuta ja tarkista maku.
  8. Annostele lautaselle ja murustele päälle vielä hieman tofua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti