sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Banaani-pekaanipähkinäkakku



Tänään oli hyvä syy leipoa ja kokeilla tätä banaanikakun ohjetta, jota olin jo jonkun aikaa pyöritellyt mielessäni. Alkuperäinen resepti on löydetty Valion sivuilta. Meillä oli siis tanssiryhmämme tyttöjen kanssa illanistujaiset, jonne halusin tuoda pöytään jotain kahvin seuralaiseksi.

Vaikka kyseessä onkin kuivakakku, tämä kakku on kaikkea muuta kuin kuiva! Kakku on sisältä sekä kostea että mehevä ja vie kielen mennessään. Nami. Kakkua jäi illanistujaisista hieman yli. Joten vein lopun kakun työkavereilleni yötöihin. Yökerhoa ei edes keretty kunnolla avata, kun kakkupalaset olivat jo kadonneet parempiin suihin.




Tästä kakusta tulee n. 20 palaa.


Valmistusaineet


2 munaa
2 1/2 dl ruokokidesokeria
100 g margariinia (tummansininen Keiju)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 (n. 350 g) kypsää banaania (n. 2 dl soseena)
2 dl maustamatonta soijajugurttia
20-30 g pekaanipähkinöitä rouhittuna


Suklaaganache

1/2 dl Alpro Soya Air & Creamy kermaa
100 g Pandan tummaa suklaata
2 tl margariinia

Koristeeksi
Pekaanipähkinöitä


Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
  2. Voitele 1,8 litran vetoinen rengasvuoka tai pitkulainen leipävuoka margariinilla. Korppujauhota se.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja ruokokidesokeri vaahdoksi.
  4. Sulata margariini.
  5. Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit (haarukalla). 
  6. Sekoita voisulaan banaanisose ja soijajogurtti. 
  7. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta. Sekoita taikinaa varoen nuolijalla tai puuhaarukalla sen verran, että ainekset sekoittuvat.
  8. Kaada taikina vuokaan. 
  9. Kypsennä uunin alaosassa 55 - 60 min. Peitä kakku tarvittaessa kypsennyksen loppupuolella leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
  10. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

Suklaaganache
Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. 

  1. Kuumenna soijakerma ja suklaa kattilassa. Sekoita, kunnes tasaista. 
  2. Lisää joukkoon vielä margariini tuomaan kiiltoa. 
  3. Valuta ganache kakun pinnalle. 
  4. Koristele pähkinärouheella tai kokonaisilla pähkinöillä.

Voit halutessasi jättää suklaakuorrutteen pois ja ripotella kakun päälle vaikkapa tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti