keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kinuskiset murobrowniet

Halusin leipoa mieheni isälle syntymäpäivälahjaksi kakun. Aloin miettimään, että minkälaisen kakun tekisin. Tiedän, että hän pitää murotaikinasta yli kaiken... ja suklaatahan ei koskaan voi olla liikaa, eihän? 
Muistelin nähneeni Kinuskikissan tehneen joskus näiden kahden yhdistelmän. Löysin hänen reseptinsä, jonka pohjalta lähdin ideoimaan omaa versiotani tästä herkusta. Kakkuahan tästä ei tullut, mutta herkkupalaset kelpaavat mainiosti. 

Kinuskiin en ollut aivan tyytyväinen, koska se jäi liian löysäksi. Suosittelen jättämään kinuskin pois paloista, kunnes onnistun tekemään siitä paremman version. Laitan kokeilemani reseptin kuitenkin tuohon alle, jos joku vaikka uskaltaa kokeilla sitä tai ehdottaa parempaa maidotonta kinuskia.



Pieni varoituksen sananen; nämä palat ovat todella imeliä!

Muropohja 

  • 125 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • kananmuna
  • 2, 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (2 rkl vehnäleseitä)
  • (0, 5 tl kanelia tai muita mausteita esim. raastettua appelsiininkuorta)

Browniet

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3,5 dl ruokokidesokeria
  • 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa mitä kaapista löytyy paitsi ei mantelimaitoa, se ei kypsy yhtä hyvin)
  • 2,4 dl auringonkukkaöljyä
  • 65 g rouhittua tummaa suklaata
  • (35 g rouhittuja pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä)

Kinuski

  • 3dl riisijuomaa
  • 1dl fariinisokeria
  • 1dl siirappia
  • 1rkl perunajauhoja
  • 50g margariinia


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Valmista ensimmäiseksi muropohja:

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon nopeasti. Levitä/painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sormet kannattaa jauhottaa ennen taikinan levittämistä, ettei taikina tartu sormiin. Esipaista pohjaa uunin alaosassa n. 5 minuutin ajan. 

Tee sillä välin browniestaikina:

Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Lisää joukkoon mantelimaito ja öljy. Vatkaa taikina tasaiseksi. Levitä taikina esipaistetun muropohjan päälle. Laita uuniin keskitasolle 175 asteeseen ja paista n. 25 min, kunnes piirakka on kypsä. 

Valmista kinuski:

Sekoita kattilassa kaikki muut aineet, paitsi margariini. Kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes neste pulpahtaa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää margariini joukkoon ja anna jäähtyä. Kaada jäähtynyt kinuski jäähtyneelle browniespinnalle. 

Laita browniepiirakka jääkaappiin kylmenemään. Leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi ennen esillepanoa. Browniepalat ovat maukkaimpia vasta seuraavana päivänä, joten maltti on valttia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti