torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävän sydänpalaset

Hyvät reseptit kulkeutuvat yleensä äidiltä tyttärelle ja niin edelleen. Mummuni sekä äitini ovat joka kesä ja syksy tehneet alkuperäisellä piirakkaohjeella aina marja-, raparperi- sekä omenapiirakat kauden sadosta.
Nyt maitoallergiani takia olen muokannut reseptiä niin, että voin olen korvannut margariinilla (sininen Keiju) ja maidon soijamaidolla. Maidon korvikkeena voi ihan yhtä hyvin käyttää myös kaura-, riisi- tai mantelimaitoa.




Ystävänpäivän kunniaksi piirakkapalaset saivat sydämen muodon (piparimuotilla). Osan paloista kuorrutin valkoisella ja vaaleanpunaisella sokerimassalla, jonka alla oli ohuelti sokerikreemiä.

Tästä reseptistä tulee yksi syvä pellillinen eli noin 20-25 sydänpalasta.


Mummun pikapiirakka


6 munaa
4,5 dl ruokosokeria
200 g margariinia
3 dl kasvimaitoa
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
8 dl vehnäjauhoja
200 g mustikoita
200 g vadelmia


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Mittaa maito astiaan ja kaada sulatettu margariini joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita kuivat ja nestemäiset aineet kahdessa erässä munasokerivaahtoon. Kumoa ja levitä leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Lisää pinnalle marjat.
Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia.

Painele piparkakkumuotilla sydämen muotoisia paloja. Voit koristella palaset yksinkertaisesti tomusokerilla tai halutessasi kuorruttaa osan vaikka sokerimassalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti