Niin hassulta kuin se saattaakin kuulostaa, mielestäni astialla, josta ruokani syön, on väliä. Jostain syystä tänään ei vain tehnyt mieli syödä keittoa syvältä lautaselta, joten päätinpä syödä sen suurimmasta kaapista löytyneestä mukista!
Tällaisen keiton sain valmistettua tämän päivän mielitekojen pohjalta:
Porkkana-tomaattisosekeitto katkaravuilla
kaksi isohkoa annosta1 litra vettä
4 porkkanaa (n. 250 g)
2 tomaattia (n. 150 g)
300 g (pakaste)katkarapuja
2 rkl rypsiöljyä
1,5 tl paprikajauhetta
2 tl currya
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1,5 - 2 tl punaista curry-tahnaa (Pirkka)
valkopippuria
suolaa
sitruunamehua
Valmistus
- Laita kattila liedelle kuumenemaan ja lisää öljy pohjalle.
- Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi kiekoiksi. Kuutioi tomaatti.
- Ota katkaravut sulamaan. Mausta sulaneet katkaravut sitruunamehulla ja suolalla (oman maun mukaan). Anna maustua, kunnes keitto on muuten valmis.
- Kun kattila on kuuma, lisää porkkanat, tomaatit sekä paprikajauhe, curry ja inkivääri kattilaan.
- Paahda porkkanoita ja tomaatteja jonkun aikaa (n. 3-5 min.) kattilassa. Tarkoitus on saada makuun hieman syvyyttä.
- Lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Sekoita joukkoon punainen curry-tahna.
- Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää tarvittaessa vettä, jottei keitosta tulisi liian paksua.
- Laita kattila takaisin lämpimälle levylle ja kaada katkaravut sekaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kun keitto kiehahtaa, se on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti