sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mutakakku keksipohjalla


On sunnuntai. Meillä on ystävien ja perheen kesken tullut nykyään tavaksi kerääntyä yhteen sunnuntaisin juomaan kahvia ja löpisemään kuluneen viikon kuulumisia. Silloinhan on mitä parhain hetki myös herkutella!

Viime viikon sunnuntaina tein laskiaispullakakun, jonka reseptin kirjoitan tänne, kun ehdin. Ystävät pyysivät tälle sunnuntaille jotain suklaista kakkua. 
Suklaakakkujahan on vaikka minkälaisia. Erilaisia respetejä löytyy tuhansittain internetin syövereistä. Miten niistä sitten osaisi valita yhden, jonkalaisen leipoisi tällä kertaa? 
Suklaakakkuja on tultu kokeiltua vaikka minkälaisessa muodossa, mutten koskaan ole leiponut mutakakkua. Kauppojen pakastealtaissa sijaitseva Frödingen mutakakku on vain yksinkertaisuudessaan niin hyvä ja nopea herkku, ettei ole ollut edes tarvetta tehdä "mudista" itse.

Surffailin netissä ja huomasin löytäväni itseni taas Valion sivustolta. Siellä oli suklaa-keksikakkuohje, joka näytti todella houkuttelevalta. Muokkasin reseptiä hieman omien mieltymysteni mukaiseksi. 
Syöjiä oli tänään paikalla kahdeksan. Jokaiselle riitti yksi reilunkokoinen pala.
Oikeasti ohjeesta pitäisi riittää 16 hengelle, mutta silloin palat ovat melko pieniä, eikä taatusti tyydytä tällaisten suklaaholistien makunystyröitä riittävästi. 

Pohja


70 g margariinia (esim. sininen Keiju)
150 g LU Bastogne-keksejä
 

Täyte


150 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
160 g tummaa suklaata (esim. Panda)
4 munaa
1/2 dl vehnäjauhoja


Kuorrutus


140 g tummaa suklaata
50 g margariinia
4 rkl soijavispiä (Alpro Soya Air & Creamy)


Tarjoiluun


2 dl soijavispiä          
1 dl soijajugurttia
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria




Valmistusohje
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita pehmennyt huoneenlämpöinen margariini joukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Sulata margariini, sokeri ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki (n. 5 min).
  4. Vatkaa joukkoon munat yksitellen esim. puuhaarukalla. Siivilöi joukkoon jauhot, sekoita.
  5. Kaada taikina vuokaan tasaisesti keksipohjan päälle.
  6. Kypsennä kakku uunin alaosassa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin.
  7. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa liedellä kattilassa tai mikrossa. Sekoita joukkoon paloiteltu margariini ja soijavispi, laita jääkaappiin n. 10 minuutiksi tai kunnes kuorrutus on veitsellä levitettävää.
  8. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluastialle. Kuorruta.
  9. Valmista vaahto. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen muut aineet. Tarjoa kakun kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti