Kahvin ja keitetyn kananmunan lisäksi syön aamuisin aina puuroa. Kyllä, olen aamiaiseni suhteen hyvinkin kaavoihin kangistunut. Olen tässä vuosien mittaan kuitenkin todennut kahvi-kananmuna-puuro yhdistelmän olevan minun kropalleni se päivän paras käynnistysruoka. Tuolla aamupalalla jaksan kylläisenä helpostikin lounaaseen asti ilman kurnivaa ja meteliä pitävää vatsaa. Joskus saatan aamupalan ja lounaan välissä syödä omenan tai banaanin niin, sitten varmasti on energiaa keskittyä työhön eikä jo lounasta odottelevaan vatsaan.
Aamulla keitetyn puuron tilalle olen toisinaan valmistanut edellisenä iltana tuorepuuroa, joka saa yön yli tekeytyä jääkaapissa. Aamulla puuro on heti valmista syötäväksi eikä sen valmistamiseen kulu laisinkaan kalliita aamuminuutteja. Tuorepuuroa voi muunnella niin paljon kuin vain haluaa. Hiutaleita voi vaihdella ja osan hiutaleista voi korvata leseillä. Puuroon voi lisätä marjoja, hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä. Vaihtoehtoja on loputtomasti! Veden ja maidonkin voi halutessaan korvata osaksi tai kokonaan jogurtilla tai tuoremehulla.
Tämä tuorepuuro on kyllä lempparini!
Mustikkainen karu-tuorepuuro
20 g (n. 1,5 dl) ruishiutaleita
20 g (n. 1,5 dl) kauraleseitä
kourallinen cashewpähkinöitä
5 g (0,5 rkl) pellavansiemenrouhetta
60 g mustikoita
40 g banaania
1 dl vettä
1 dl soijamaitoa
ripaus suolaa
- Rouhi cashewpähkinät hienoksi.
- Yhdistä syvälle lautaselle kuivat aineet ja puolet mustikoista.
- Lisää vesi ja soijamaito.
- Laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Aamulla pilko/soseuta banaani ja loput mustikoista puuron joukkoon. (Voit lisätä kaikki ainekset jo illalla, jos haluat.)
- Lisää puuroon tarvittaessa hieman vettä tai maitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti