Ananas-jogurttipiirakka
yksi pellillinen
Pohja
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
250 g sulatettua margariinia
1. täyte
2 dl maustamatonta soijajogurttia
50 g pehmeää Tofua
1 kananmuna
3 prk valutettua ananasmurskaa
2. täyte
1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
250 g pehmeää Tofua
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl raastettua appelsiinin tai limen kuorta
1 dl dl sitruunamehua
Pohjan valmistus:
- Sulata margariini.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää margariinisula joukkoon kädellä sekoittaen.
- Levitä 2/3 taikinasta tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
- Laita lopputaikina sivuun odottamaan piirakan päälle ripottelemista.
1. täytteen valmistus:
- Valuta ananasmurska siivilän (tiheäreikäinen lävikkö) avulla.
- Sekoita tofu sekä jogurtti kulhossa tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Lisää kananmuna seokseen vatkaten.
- Sekoita joukkoon myös hyvin valutettu ananasmurska.
- Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle.
2. täytteen valmistus:
- Sekoita tofu sekä jogurtti kulhossa tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Lisää kananmunat seokseen vatkaten.
- Sekoita joukkoon sokerit, raastettu kuori ja sitruunamehu.
- Kaada neste ananastäytteen päälle tasaisesti.
Ripottele lopputaikina (1/3) murusina nesteen päälle.
Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin tunnin ajan.
Tarjoile piirakka hyvin jäähtyneenä, mielellään jääkaappikylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti