tiistai 5. maaliskuuta 2013

Ananas-jogurttipiirakka

Tämän piirakkareseptin alkuperäinen ohje on yli 10 vuotta vanha. Tätä piirakkaa on tarjoiltu vaikka minkälaisissa kissanristijäisissä ja koskaan sitä ei ole jäänyt yli vaan kaikki on kadonnut vieraiden suihin. Alkuperäisessä reseptissä on käytetty maustamatonta rahkaa ja kermaviiliä, jotka olen korvannut pehmeällä tofulla ja soijajogurtilla. Sitrunamehun määrää oli pakko lisätä, jotta tarvittava happamuus ja kirpsakkuus säilyisivät. Tällä kertaa piirakkaa tarjoiltiin pikkuveljeni syntymäpäivillä.






Ananas-jogurttipiirakka

yksi pellillinen

Pohja

6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
250 g sulatettua margariinia

1. täyte

2 dl maustamatonta soijajogurttia
50 g pehmeää Tofua
1 kananmuna
3 prk valutettua ananasmurskaa

2. täyte

1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
250 g pehmeää Tofua
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl raastettua appelsiinin tai limen kuorta
1 dl dl sitruunamehua




Pohjan valmistus:

  1. Sulata margariini.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää margariinisula joukkoon kädellä sekoittaen.
  4. Levitä 2/3 taikinasta tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. 
  5. Laita lopputaikina sivuun odottamaan piirakan päälle ripottelemista.


1. täytteen valmistus:

  1. Valuta ananasmurska siivilän (tiheäreikäinen lävikkö) avulla.
  2. Sekoita tofu sekä jogurtti kulhossa tasaiseksi sähkövatkaimella.
  3. Lisää kananmuna seokseen vatkaten. 
  4. Sekoita joukkoon myös hyvin valutettu ananasmurska.
  5. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle.


2. täytteen valmistus:

  1. Sekoita tofu sekä jogurtti kulhossa tasaiseksi sähkövatkaimella.
  2. Lisää kananmunat seokseen vatkaten.
  3. Sekoita joukkoon sokerit, raastettu kuori ja sitruunamehu.
  4. Kaada neste ananastäytteen päälle tasaisesti.


Ripottele lopputaikina (1/3) murusina nesteen päälle.
Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin tunnin ajan.
Tarjoile piirakka hyvin jäähtyneenä, mielellään jääkaappikylmänä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti