sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Keksitaikinaa ja browniepaloja


Jos pidät maapähkinävoi-suklaahippukekseistä ja browniet ovat mielestäsi herkkua, et voi olla rakastamatta näitä palasia!

Kerrostamalla kypsän herkullisen browniepohjan päälle raakaa keksitaikinaa ja levittämällä päälle vielä sulatettua suklaata voin luvata, että nämä herkut katoavat pöydästä ennätysajassa!
Mieheni rakastaa Ben & Jerry’s jäätelöitä. Hänen lempimakunsa ovat Cookie Dough ja Half Baked. Half Bakedissa on ”suklaa- ja vaniljakermajäätelöä sekä brownie-kakkupaloja ja suklaapikkuleipätaikinaa”. Cookie Dough-purkki sisältää ”vaniljakermajäätelöä, suklaapikkuleipätaikinaa ja suklaapaloja”.

Minä, kun en niitä voi syödä (paitsi maistella silloin tällöin), olen mielessäni miettinyt, voisiko raakaa suklaakeksitaikinaa ja brownieita yhdistää leivonnaiseksi. Vastaus on kyllä. Myös Kinuskikissa on tehnyt oman versionsa näistä Amerikan herkuista. (Ohje täällä!)
Rakkauteni maapähkinävoita kohtaan heräsi taas henkiin, kun muistelin miltä raaka maapähkinävoi-suklaahippukeksitaikina maistui. Halusin myös tuoda näihin ihaniin palasiin sen maapähkinäisen vivahteen.




Peanut Butter Cookie Dough Brownies 


Browniet

4 dl vehnäjauhoja
 3,5 dl ruokokidesokeria
 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta siivilöitynä
 1 tl leivinjauhetta
 1 tl suolaa
 1,5 tl vaniljasokeria
 2,5 dl vettä
 2,5 dl rypsiöljyä

Keksitaikina

2,5 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia
150 g maapähkinävoita

2 – 2,5 dl ruokokidesokeria (laita ensin 2 dl ja lisää tarvittaessa)
130 g tummaa suklaata karkeana rouheena
(2 rkl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa notkistaaksesi taikinaa)

Suklaakuorrute

130 g tummaa suklaata
80 g margariinia


Valmistus:
Brownie
  1. Sekoita kuivat aineet yhteen. 
  2. Lisää joukkoon vesi ja rypsiöljy. 
  3. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  4. Levitä taikina vuoan (n. 30 x 25 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
  5. Paista 175 asteessa 25 minuuttia.


Keksitaikina
  1. Vatkaa kulhossa huoneenlämpöinen margariini, sokerit ja maapähkinävoi vaaleaksi ja kuohkeaksi. 
  2. Lisää varovasti sekoittaen jauhot. Lisää lopuksi joukkoon suklaarouhe.
  3. Painele keksitaikinaseos tiiviiksi kerrokseksi jäähtyneen browniepohjan päälle. 
  4. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi (n. puoli tuntia)


Kuorrute
  1. Sulata margariini ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. 
  2. Sekoita tasaiseksi ja laita seos  hetkeksi sivuun jäähtymään.
  3. Kaada kuorrute vuokaan keksitaikinan päälle. Levitä tasaiseksi. 
  4. Viimeistele ripottelemalla päälle suklaarouhetta. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  5. Leikkaa paloista sopivia ennen tarjoamista. 


Nautitaan yksin tai seurassa. J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti