perjantai 1. maaliskuuta 2013

Banaani-maapähkinävoi-suklaahippukeksit

Banaani ja maapähkinävoi <3 Voiko olla mitään ihanampaa?
KYLLÄ voi!
Banaani + maapähkinävoi + suklaa = täydellinen kombinaatio



On viikonlopun alku ja tein päivälliseksi tomaattisia kevätsipuli-herkkusienilihapullia uunissa, enkä voinut jättää jo lämmitetyn uunin lämpöä käyttämättä.
Koko viikon olen himoinnut maapähkinävoi-suklaahippukeksejä, mutta en ole ehtinyt niitä tekemään. Tänään sitten tein pellillisen keksejä. Nämä keksit ovat mukaelma Chocochilin banaani-maapähkinävoikekseistä. Kaapistani ei löytynyt täysjyväspelttijauhoja, joten korvasin ne vehnäjauhoilla ja kauraleseillä sekä lisäsin 50 g tummaa suklaata taikinaan. Muuten tein suoraan Chocochilin ohjeella, enkä lähtisi sitä edes muuttamaan. Todella hyvä resepti. Suosittelen!

Banaani-maapähkinävoi-suklaahippukeksit

15 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl ruokosokeria
50 g rouhittua tummaa suklaata
1 pieni ja kypsä banaani (saa olla jo pilkkuja)
1,5 dl crunchyä maapähkinävoita (esim. Urtekram)
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 dl mantelimaitoa (soija-, riisi- tai kauramaitokin käy)


  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Laita kulhoon kuivat aineet.
  3. Rouhi suklaa pieniksi hipuiksi.
  4. Muussaa (esim. haarukalla) kypsä banaani ja sekoita joukkoon siirappi, kasvimaito sekä maapähkinävoi.
  5. Yhdistä kuivat aineet parissa erässä maapähkinävoi-banaanimössöön. Sekoitan tasaiseksi taikinaksi (käsin).
  6. Lisää suklaa taikinaan.
  7. Pyörittele taikinasta palleroita uunipellille leivinpaperin päälle. Voit kostuttaa sormia hieman vedessä, jotta taikina ei jämähdä sormiin. Painele pallerot litteämmiksi.
  8. Paista uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet hieman väriä.
  9. Nosta keksit kokonaan jäähtymään ritilän päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti