KYLLÄ voi!
Banaani + maapähkinävoi + suklaa = täydellinen kombinaatio
On viikonlopun alku ja tein päivälliseksi tomaattisia kevätsipuli-herkkusienilihapullia uunissa, enkä voinut jättää jo lämmitetyn uunin lämpöä käyttämättä.
Koko viikon olen himoinnut maapähkinävoi-suklaahippukeksejä, mutta en ole ehtinyt niitä tekemään. Tänään sitten tein pellillisen keksejä. Nämä keksit ovat mukaelma Chocochilin banaani-maapähkinävoikekseistä. Kaapistani ei löytynyt täysjyväspelttijauhoja, joten korvasin ne vehnäjauhoilla ja kauraleseillä sekä lisäsin 50 g tummaa suklaata taikinaan. Muuten tein suoraan Chocochilin ohjeella, enkä lähtisi sitä edes muuttamaan. Todella hyvä resepti. Suosittelen!
Banaani-maapähkinävoi-suklaahippukeksit
15 kpl
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl ruokosokeria
50 g rouhittua tummaa suklaata
1 pieni ja kypsä banaani (saa olla jo pilkkuja)
1,5 dl crunchyä maapähkinävoita (esim. Urtekram)
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 dl mantelimaitoa (soija-, riisi- tai kauramaitokin käy)
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Laita kulhoon kuivat aineet.
- Rouhi suklaa pieniksi hipuiksi.
- Muussaa (esim. haarukalla) kypsä banaani ja sekoita joukkoon siirappi, kasvimaito sekä maapähkinävoi.
- Yhdistä kuivat aineet parissa erässä maapähkinävoi-banaanimössöön. Sekoitan tasaiseksi taikinaksi (käsin).
- Lisää suklaa taikinaan.
- Pyörittele taikinasta palleroita uunipellille leivinpaperin päälle. Voit kostuttaa sormia hieman vedessä, jotta taikina ei jämähdä sormiin. Painele pallerot litteämmiksi.
- Paista uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet hieman väriä.
- Nosta keksit kokonaan jäähtymään ritilän päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti