lauantai 30. maaliskuuta 2013

Keväinen vihreä sosekeitto

Kasvissosekeitot tuovat mukavaa vaihtelua arjen ruokiin. Samalla tulee syötyä kasviksiakin ihan huomaamatta. Inhosin kasvissosekeittoja koko lapsuuteni ajan, vaikka muuten olen aina pitänyt kasviksista ja syönyt niitä hyvällä ruokahalulla. Nykyään teen viikottain jotain kasvissosekeittoa. Tällä kertaa sosekeittoni koostui kahdesta eri kaalista ja sipulista.




Parsa-kukkakaalisosekeittto

kaksi annosta

150 g parsakaalia
150 g kukkakaalia
pieni sipuli
valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
0,5 l vettä
oman maun mukaan valkopippuria ja suolaa


  1. Pilko sipuli ja valkosipuli silpuksi. 
  2. Kuullota sipulit kattilassa öljyn kera. 
  3. Lisää joukkoon parsa- ja kukkakaali. Anna kaalien hieman paahtua ennen veden lisäämistä. 
  4. Lisää vettä kattilaan sen verran, että kasvikset peittyvät melkein kokonaan. Voit myöhemmin lisätä tarvittaessa vettä. 
  5. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pehmeitä. 
  6. Ota kattila pois liedeltä, soseuta keitto sauvasekoittimella. 
  7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti