Tällä kertaa kakkuun päätyi pakastemarjoja sekä soijavispiä. Tätä kakkua tarjoiltiin gluteenittomana vaihtoehtona veljeni synttäreillä. Ihan yhtä hyvin kakkuun voisi laittaa vaikka banaania ja ananasta sekä vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta. (Jos kakun täytyy olla myös gluteeniton, niinkuin tällä kertaa, kauravaniljakastiketta ei voi silloin käyttää.)
Marenkikakku
kaksi valmista marenkilevyä
purkillinen (2,5 dl) soijavispiä
2 tl vaniljajauhetta
n. 400 g sulatettuja/valutettuja pakastemarjoja
- Vaahdota soijavispi. Mausta vaniljajauheella.
- Aseta toinen marenkilevyistä lautaselle pohjaksi.
- Annostele noin puolet vatkatusta soijavispistä marengille.
- Lisää päälle puolet marjoista.
- Laita toinen marenkilevy marjojen päälle.
- Levitä loput soijavispistä. Sitä saa valua rennosti reunojen yli lautaselle.
- Asettele loput marjat kakun päälle haluamallasi tavalla.
Mielestäni kakku on parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen vielä rapsakkana, mutta moni haluaa marengin hieman pehmentyä ennen tarjoilua. Voit halutessasi laittaa kakun (tunniksi) jääkaappiin kostumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti