sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Porkkanarieskaset

On taas sunnuntai. Sunnuntait ovat siitä mahtavia päiviä, kun minnekään ei ole kiire ja saa rauhassa tehdä asioita. Tänään halusin tehdä rieskoja. 

Mummun potturieskat ovat koko maailman parhaita. Joka kerta, kun vierailemme mummumme luona Pohjois-Suomessa, on hänellä vasta leivottuja potturieskoja odottamassa syöjiä. Koska tiedän, etten voisi millään tehdä yhtä herkullisia potturieskoja kuin mummuni, päätin käyttää jääkaapin perällä lojuvat pari porkkanaa ja tehdä porkkanarieskasia.
Yritin muistella, mitä raaka-aineita mummu käytti rieskojen tekemiseen. En tarkalleen muistanut kaikkea, joten otin ystäväni Googlen avukseni. Selailtuani erinäisiä sivustoja ja lueskeltuani rieskareseptejä sovelsin ohjeita ja sain aikaseksi tällaisten porkkanarieskasten reseptin. Rieskoista tuli todella hyviä. Pieni sipaisu margariinia päälle ja kohti ääntä!






Porkkanarieskaset

 n. 10 kpl (kämmenen kokoisia)

2 pientä porkkanaa (n. 2 dl)
1,5 dl kaura- tai neljän viljan hiutaleita
0,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl soijajogurttia (maustamatonta)
1 rkl siirappia
50 g margariinisulaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
(1 rkl pellavansiemenrouhetta)

  1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  2. Raasta porkkanat. 
  3. Lisää muut ainekset raasteen joukkoon. Sekoita. 
  4. Anna taikinan turvota hetki (n. 10 min). 
  5. Ota taikinasta pieniä nokareita, jotka asettelet leivinpaperin päälle uunipellille. Painele nokareita haarukalla tai lusikalla mataliksi rieskoiksi.
  6. Paista uunin keskitasolla n. 15 min, kunnes ovat saaneet kauniin värin pintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti